Mainos
Mainos

Venäjän ja Ukrainan presidentit keskustelivat – alustava yhteisymmärys löytyi?

Venäjän ja Ukrainan presidentit ovat keskustelleet tänään aamulla puhelimitse Ukrainan kriisistä. 

Venäläisen uutistoimisto Interfaxin mukaan Vladimir Putin ja Petro Poroshenko löysivät puhelinkeskustelun aikana yhteisymmärryksen sille, miten Ukrainan kriisissä tulisi edetä. 

Interfax lainaa uutisessaan Kremlinin lehdistötiedottajaa, Dmitry Peskovia, jonka mukaan presidentit ovat samaa mieltä tietyistä asioista, joilla Ukrainan kriisistä pääsee ulos. 

– Valtionpäämiehet vaihtoivat mielipiteitä siitä, mitä pitäisi tehdä, jotta verenvuodatus maan kaakkoisosissa saataisiin päättymään. 

– Maiden presidenttien näkemykset mahdollisista ratkaisusta tähän vaikeaan kriisiin ovat pitkälti samankaltaiset, Peskov sanoi.   

Putin ja Poroshenko tapasivat viime viikolla Minskissä, mutta eivät tuolloin saaneet sopua aikaan. Taistelut ovat sittemmin kiihtyneet, ja Ukraina on syyttänyt Venäjää joukkojen lähettämisestä Ukrainaan. Venäjä on edelleen kiistänyt tämän

Uutistoimisto Reuters kertoo kuitenkin, että Venäjän ulkoministeriö tiedottaa aloittavansa suuren sotaharjoituksen vielä tämän kuun aikana. Harjoituksessa keskitytään strategisiin ydinasejoukkoihin ja ohjustarvikkeisiin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme