Mainos
Mainos

USA vahvisti: Venäjän ja Yhdysvaltojen varaulkoministerit tapaavat Suomessa

Yhdysvaltain ulkoministeriö vahvistaa Yhdysvaltain ja Venäjän varaulkoministerien tapaavan Suomessa. Yhdysvaltain varaulkoministeri Thomas Shannonin kerrotaan vierailevan Suomessa sunnuntaista tiistaihin.

Presidentin kansliasta kerrotaan, että myös presidentti Sauli Niinistö tapaa molemmat varaulkoministerit. 

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan Shannon tapaa Venäjän varaulkoministerin Sergei Rjabkovin lisäksi presidentti Sauli Niinistön ja suomalaisia virkamiehiä.

Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ovat antaneet Shannonin ja Rjabkovin tehtäväksi pyrkiä selvittämään maiden kahdenvälisiä ongelmia, joiden nähdään vaikeuttavan laajempaa kansainvälistä yhteistyötä esimerkiksi turvallisuusasioissa Syyriassa ja Ukrainassa.

Vastatoimien kierre

Shannonin ja Rjabkovin aiemmat tapaamiset ovat päättyneet tuloksettomina.

Kesäkuussa Venäjä perui varaulkoministerien tapaamisen Yhdysvaltojen sille asettamien pakotteiden takia. Tuolloin Shannonin ja Rjabkovin oli määrä tavata Pietarissa.

Maiden välejä on kuumentanut viime aikoina muun muassa kiista konsulaattien sulkemisesta ja lähetystöjen henkilökunnan vähentämisestä. Kiista alkoi Venäjän vastatoimena Yhdysvaltain asettamille pakotteille.

Venäjä ilmoitti heinäkuun lopulla, että se haluaa Yhdysvaltojen vähentävän Moskovan-suurlähetystön ja Venäjällä sijaitsevien konsulaattien henkilökuntaa. Yhdysvallat taas vastasi Venäjän ilmoitukseen elokuun lopussa, ja määräsi Venäjää sulkemaan konsulaattinsa San Franciscossa sekä vähentämään henkilökuntaa Washingtonin ja New Yorkin toimipisteissä.

Venäjä on vaatinut Yhdysvaltoja harkitsemaan päätöstä uudelleen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme