Mainos
Mainos

Venäjän ja Yhdysvaltojen välisten adoptioiden valvonta tiukentuu

Venäjä ja Yhdysvallat aikovat tiukentaa maiden välisten adoptioiden valvontaa.

Jatkossa lapsia voi adoptoida Venäjältä Yhdysvaltoihin vain Moskovan hyväksymien toimistojen kautta, ainoana poikkeuksena biologisten sukulaisten tekemät adoptiot. Venäläislasten oloja uudessa kotimaassa myös valvotaan tarkemmin. Lisäksi Venäjä luovuttaa aikaista enemmän tietoa lasten sosiaalisesta taustasta ja terveydentilasta ennen adoptiota.

Maat päättivät uusista säännöistä keskiviikkona Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin vieraillessa Washingtonissa. Lavrov allekirjoitti sopimuksen uudistuksista Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clintonin kanssa.

Epäilyt Venäjältä Yhdysvaltoihin adoptoituihin lapsiin kohdistuneista laiminlyönneistä ovat kiristäneet maiden välejä viime aikoina. Myös adoptioiden määrät ovat laskeneet. Viime vuonna Venäjältä Yhdysvaltoihin adoptoitiin noin 1000 lasta, kun vuonna 2004 heitä oli noin 5800.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme