Mainos
Mainos

Venäjän jättimäinen sukellusvene lipuu Suomen ja Viron välistä – seuraa sen kulkua täältä

Hyvällä tuurilla Suomenlahdella seilaava voi tänään nähdä maailman suurimman ydinsukellusveneen, venäläisen Dmitri Donskoin.

172-metrinen sukellusvene on matkalla Pietariin, missä se osallistuu Venäjän laivaston satavuotisjuhlaan. Samaisen juhlaan on matkalla myös ydinkäyttöinen taisteluristeilijä Pjotr Veliki. Juhlaparaati pidetään heinäkuun lopulla. Ydinaluksi on saattamassa Nikolay Chiker -niminen sota-alus. Aluksen liikkeitä on mahdollista seurata Marine Traffic -palvelussa.

Maanantaina iltapäiväyhden aikaan alus oli Marine Traffic -palvelun mukaan Tallinnan luoteispuolella. Ydinaluksia saattavan Nikolay Chikerin ja jopa maailman suurimman ydinsukellusveneen voi mahdollisesti nähdä tänään esimerkiksi Tallinnan-laivalta.

Jättisukellusvene Dmitri Donskoi on vain noin kymmenen metriä lyhyempi kuin Tallinnan ja Helsingin väliä matkaava Viking XPRS -laiva. Dmitri Donskoi ei ole tiettävästi koskaan aiemmin ollut liikkeellä Itämerellä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme