Mainos
Mainos

Venäjän joukot hyökkäävät edelleen Dagestanissa

Venäjän joukot ovat jatkaneet hyökkäyksiä muslimikapinallisia tukeneita kyliä vastaan Dagestanissa. Venäjän mukaan kyseisten kylien asukkaat tukivat Tshetsheniasta Dagestaniin tulleiden wahhabiittien kapinaa aiemmin tässä kuussa.

Venäläisten sotilaslähteiden mukaan kylät on eristetty ja ainakin 40 ihmistä on pidätetty. Kyliä on tulitettu myös ilmasta taisteluhelikoptereilla ja hävittäjillä. Kylät sijaitseva Bunaikskin alueella vajaat 70 kilometriä pääkaupungista Mahatshkalasta etelään, eivätkä ne olleet mukana Dagestanissa aiemmin elokuussa käydyissä taisteluissa.

Presidentti Boris Jeltsin vakuutti tänään Moskovassa, etteivät sotatoimet lopu ennen kuin kaikki "bandiitit" on ajettu pois Dagestanista. Jeltsin luovutti Kremlissä pidetyssä seremoniassa sankaruusmitalit viidelle Dagestanissa taistelleelle venäläissotilaalle.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme