Mainos
Mainos

Venäjän kaivosturman pelastustyöt lopetettu

Pohjois-Venäjällä pelastusmiehistöt ovat lopettaneet kaivosräjähdyksessä loukkuun jääneiden kaivosmiesten pelastustyöt tuloksettomina. Vorkutassa hiilikaivoksessa sattunut räjähdys sytytti tulipalon, jonka vuoksi kymmeniä kaivosmiehiä jäi loukkuun.

Viranomaisten mukaan kaivoskuilussa riehuu edelleen tulipalo eikä 900 metrin syvyyteen loukkuun jääneitä 23 kaivosmiestä kyetä enää pelastamaan. Onnettomuudessa kuoli kaikkiaan 27 ihmistä.

Räjähdyksen aiheutti todennäköisesti metaanikaasu. Venäjän pääministeri Viktor Tshernomyrdin lähetti eilen Vorkutaan erityiskomission.

Vorkutassa sijaitsee Venäjän toiseksi suurin hiilikaivoskenttä. Se rakennettiin vankityövoimalla Stalinin aikana. Venäjän kaivoksissa on viime aikoina tapahtunut useita räjähdyksiä ja tulipaloja. Kaivokset ovat useimmiten vanhoja ja niiden varustus on vanhanaikaista. Maailmanpankki on myöntänyt Venäjälle 500 miljoonaa dollaria kaivostoiminnan uudenaikaistamiseen, mutta suuri osa summasta on käytetty kaivostyöläisten palkkarästien maksamiseen.
(Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme