Mainos
Mainos

Venäjän Karjala kituu pakkasissa

Pitkään jatkunut pakkanen on aiheuttanut lähes katastrofaalisen tilanteen Karjalan tasavallassa. Tuhannet ihmiset värjöttelevät kodeissaan, sillä kaukolämpö ei toimi. Pahin tilanne on esimerkiksi sairaaloissa ja orpokodeissa.

Kaukolämmön jakelu on takkuillut tai katkennut täysin ainakin 20 venäläisessä kaupungissa. Osa Karjalaa, jossa pakkanen on paukkunut jopa 50:ssä, julistettiin eilen hätätilaan.

Asukkaat ovat menettäneet hermonsa jo aikoja sitten, sillä viranomaisten apu on olematonta. Kaukolämmöstä vastaava päällikkökin on kadonnut.

Pelkästään Karjalassa 6 500 kotia on ilman lämpöä. Myös liikkuminen paikasta toiseen on suorastaan mahdotonta - autot kun jähmettyvät kesken kaiken, jos edes lähtevät liikkeelle.

Karjalalaisten hätä on nopeasti ymmärretty myös meillä Suomessa. Naapuriapua, pattereita ja säkeittäin lämmintä vaatetta on jo viety Joensuusta Sortavalaan ja uusi kuorma on lähdössä matkaan vielä tänään.

Sääennuste ei lupaa Karjalaan suurta helpotusta, pienen lauhtumisen jälkeen pakkanen kiristyy taas.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 08.01.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme