Mainos
Mainos

Venäjän kehitys huolestuttaa Ruotsissa

Venäjän käyttäytyminen Baltian maita, etenkin Viroa kohtaan on huolestuttavaa, sanoo Ruotsin puolustusvaliokunta turvallisuuspoliittisessa raportissaan, joka luovutettiin tänään puolustusministeri Thage G. Petersonille.

Raportin mukaan Venäjän kehitystä on vaikea ennustaa. Auktoritatiiviset piirteet Venäjän politiikassa johtavat kysymysmerkkeihin tulevaisuudessa. Epävarmojen turvallisuuspoliittisten näkymien vuoksi selvityksessä esitetään tarkkailuasemien lisäämistä puolustusjaksolla 1997-2001.

Raportti esittää myös Ruotsin liittymistä eurooppalaiseen puolustusteollisuusjärjestöön WEAG:iin. Maan puolustusteollisuus tarvitsee lisääntyvää kansainvälistä yhteistyötä selviytyäkseen, ja yhteistyö on myös tarpeen välttämättömien sotatarvikkeiden tuonnin helpottamiseksi.

Selvitys, johon puolueet sosiaalidemokraatteja ja keskustaa lukuunottamatta ovat lisänneet eriäviä mielipiteitään, muodostaa osaltaan pohjan tulevalle puolustuspoliittiselle esitykselle. Raportissa painotetaan, että EU:lla on keskeinen rooli Ruotsin turvallisuudelle. EU:n laajentumisella itään katsotaan olevan ratkaiseva merkitys turvallisuudelle pitkällä tähtäimellä.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme