Mainos
Mainos

Venäjän kommunistinen puolue aloitti kokouksensa

Venäjän kommunistinen puolue on aloittanut tänään kokouksen, jossa sen on määrä päättää muun muassa suhtautumisestaan Venäjän hallituksen uudistuspolitiikkaan. Kokous pidetään Moskovassa suljetuin ovin, ja puolueen eri ryhmittymien uskotaan kiistelevän kiivaasti.

Kommunistit ovat esittäneet hallitukselle epäluottamuslausetta parlamentin alahuoneessa, duumassa. Epäluottamuslauseesta on määrä äänestää ensi keskiviikkona. Kommunistit joutuvat kokouksessaan päättämään, valitsevatko he suoran yhteenoton hallituksen kanssa vai vetävätkö he epäluottamusponnen pois.

Presidentti Boris Jeltsin, Venäjän hallitus ja kommunistisen puolueen johtaja Gennadi Zjuganov viestittivät kaikki eilen, että epäluottamuskysymyksessä ollaan pääsemässä kompromissiin. Jeltsin vetosi keskiviikkona duumaan, ja kommunistit suostuivat äänestyksen lykkäämiseen viikolla.

Jeltsin on hyväksynyt kommunistien ehdotuksen "pyöreän pöydän neuvotteluista". Zjuganov sanoi eilen olevansa vakuuttunut siitä, että neuvottelut järjestetään ja niissä löydetään tie ulos umpikujasta.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme