Mainos
Mainos

Venäjän lehdissä esitellään vain iloisia ukrainalaisia

Venäjällä propagandakoneisto on jo pyörähtänyt käyntiin Ukrainan tilannetta käsittelevässä uutisoinnissa.

Venäjän valtamediassa Krimin selkkaus esitellään venäjänkielisten puolustamisena. Eniten mediassa näkyy ukrainalaisia, jotka kiittelevät Venäjän johtoa puuttumisesta Ukrainan levottomaan tilanteeseen.

Moskovassa olevan toimittaja Iida Tikan mukaan sosiaalisessa mediassa äänenpanot ovat jo kriittisempiä. Esimerkiksi hashtag-tunnisteella "Njet Voine" eli "Ei sodalle" löytyy paljon keskustelua, jossa venäläiset kritisoivat maansa johdon toimia ja toteavat, etteivät missään tapauksessa halua ryhtyä sotaan. 

Tikan mukaan myös eräässä venäläisessä yhteisökanavassa löytyi tällaisia kriittisiä sivustoja, mutta viikonlopun aikana Venäjän hallinto määräsi useita kanavan ryhmiä suljettavaksi. Venäläisviranomaisten mukaan sulkemisten syynä oli se, että kyseessä ovat ukrainalaisten äärifasistien käyttämät ryhmät.

Myös puolustusministeri Carl Haglundin Venäjän-vierailun peruuntuminen on noteerattu venäläismediassa.

- Täällä on tuotu esiin myös puoli, että Venäjä on joutumassa eristyksiin kansainvälisesti. Valtamediat ovat uutisoineet hyvin paljon sitä, että Yhdysvallat on perunut osallistumisensa G8-kokoukseen. Myös puolustusministeri Carl Haglundin vierailun peruuntumisesta on joillain kanavilla uutisoitu. Haglundin peruminen on liitetty uutisissa osaksi suurempaa trendiä, missä monet maat ovat peruneet kokoontumisia Venäjän kanssa ja venäläisten vastaanottoja.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme