Mainos
Mainos

Venäjän lentoturman syyksi epäillään lentäjän virhettä

Venäjällä Kazanin lentokentällä sattunut maahansyöksy on todennäköisesti aiheutunut lentäjän tekemästä virheestä, maan ilmailuhallinnon tutkijat arvioivat tänään.

Tatarstan Airlinesin lento syöksyi maahan ja syttyi tuleen, kun se yritti laskeutua Kazanin lentokentälle myöhään sunnuntaina. Koneen kyydissä oli 50 henkilöä, jotka kaikki saivat surmansa onnettomuudessa.

Boeing 737-koneen raju syöksy maahan nokka edellä tallentui myös videokuvaan. 

– Mustasta laatikosta saadun alustavan tiedon perusteella näyttää siltä, että koneen syöksy nokka edellä olisi seurausta miehistön vääränlaisesta toiminnasta epänormaalissa tilanteessa, onnettomuustutkintaa lähellä oleva lähde kertoi uutistoimisto Interfaxille.

Myös onnettomuutta tutkinut komissio  kertoi aiemmin tiedotteessa, että turma johtui todennäköisemmin lentäjien tekemästä virheestä kuin teknisestä viasta.

Komission tiedotteen mukaan tutkimuksissa ei ollut tullut esiin mitään viitteitä, että koneen moottorissa tai muissa järjestelmissä olisi ollut vikaa.

Turmakone oli 23 vuotta vanha ja se oli ollut seitsemän eri yhtiön omistuksessa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme