Mainos
Mainos

Venäjän mafia rahoittaa julkisia hankkeita

Venäläinen kuvernööri on myöntänyt käyttävänsä mafian rahaa julkisiin rakennustöihin, kertoo arvostettu venäläinen talousalan sanomalehti Kommersant.

Lehden mukaan Sverdslovskin alueen kuvernööri Eduard Rossel on pyytänyt mafiapäälliköltä rahoitusta Jekaterinburgin kaupungissa tehtäviin rakennustöihin. Mafian rahoittaman hankkeen tarkoituksena on entisöidä tsaarinaikainen aukio kaupungin keskustassa. Kuvernöörin ja mafian yhteistyö on vastoin Venäjän hallituksen viimeaikaisia määräyksiä taistella järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan. Pääministeri Jevgeni Primakov sanoi keskiviikkona, että rikollisuuden ja korruption kuriin saaminen lisäisi myös alueiden tuloja.

Kuvernööri Eduard Rosselin taktiikka on toisenlainen, hänen tavoitteenaan on palauttaa likainen raha takaisin reaalitalouteen yhteistyöllä. -Kutsuin kerran luokseni liikemiehen, joka tunnettiin yhtenä Uralin mafian johtajista. Istuimme alas, minä kuuntelin hänen puhettaan siitä, kuinka kovaa liiketoiminta on, ja sitten pyysin häntä sijoittamaan rahaa julkisiin rakennustöihin, kuvernööri Rossel sanoi Kommersant-lehden mukaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme