Mainos
Mainos

Venäjän media lietsoo Ukraina-vastaisuutta

Venäjän hallitukselle myötämieliset tiedotusvälineet ja hallitseva puolue Yhtenäinen Venäjä ovat aloittaneet Ukrainan vastaisen kampanjan Venäjällä, kertoo uutistoimisto AFP.

Uutistoimiston mukaan kampanjalla haetaan kansan tukea mahdolliselle sotilaalliselle toiminnalle Ukrainassa. Samalla tarkoituksena on mustamaalata Ukrainan uutta hallintoa ja nostattaa vihaa vääryyksien takia, joita tiedotusvälineiden mukaan on tehty venäjänkielistä väestöä kohtaan.

Uutiskanava Russia 24:n raportit lietsovat huhuja, joiden mukaan Ukrainan opposition joukoissa olisi palkkasotilaita.

Kanavan haastattelema nuori venäläinen kertoo saaneensa maksua osallistumisesta opposition joukkoihin. Miehen mukaan joukoissa on useita palkkasotilaita, muun muassa Yhdysvalloista ja Saksasta. Hän sanoo pelkäävänsä paljastustensa herättämiä väkivaltaisia kostoiskuja.

Yhtenäinen Venäjä on kutsunut ihmiset myös protestimarssille tänään iltapäivällä. Mielenosoittajien on tarkoitus kokoontua Pushkinin aukiolla ja kulkea läpi Moskovan keskustan.

Puolueen mukaan Ukrainassa asuvat venäläiset "kärsivät vainosta ja väkivallasta, koska he puhuvat venäjää ja pysyvät ystävällismielisinä Venäjälle."

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme