Mainos
Mainos

Venäjän nationalistit liikkeellä marssikiellosta huolimatta

Nationalististen ja siirtolaisvihamielisten ryhmien marssit oli kielletty etukäteen. Marssit liittyvät Venäjän kansallisen yhtenäisyyden päivään.

Venäjän nationalistiryhmät ovat osoittaneet mieltään Moskovassa ja useissa muissa kaupungeissa siirtolaisia vastaan. Moskovassa tuhannet mielenosoittajat vaativat "Venäjää venäläisille", ja mellakkapoliisi esti luvattoman marssin yrityksen.

Äärijärjestöjen suunnittelemat marssit oli kielletty ennalta. Viranomaisten mukaan runsaat 30 ihmistä pidätettiin, kun taas äärioikeistolaisen internetsivuston mukaan pidätettyjä on 500.

Pietarissa poliisi joutui erottamaan nationalistien ja rasisminvastaisten mielenosoittajien käsikähmää. Kymmeniä äärikansallismielisiä pidätettiin marssikellon rikkomisesta, kertoi uutistoimisto Interfax. Pidätettyjen joukossa oli myös rasisminvastaisia mielenosoittajia.

Venäjällä vietetään tänään toista kertaa kansallisen yhtenäisyyden päivää. Viime vuonna juhlapäivänä uusnatsit osoittivat mieltään eri puolilla maata. Tänä vuonna vastaavat marssit oli kielletty ennakkoon.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme