Mainos
Mainos

"Venäjän neuvoteltava Tshetshenian kanssa"

Venäjän tärkeimmän liberaalipuolueen, Jablokon, edustaja Aleksei Arbatov asettui tänään tukemaan neuvottelujen aloittamista Tshetshenian johdon kanssa. Arbatovin mielestä Venäjän olisi myös muutettava taktiikkaansa sissejä vastaan. -Meidän on aloitettava neuvottelut Tshetshenian presidentin Aslan Mashadovin kanssa. Tämä ei kuitenkaan merkitsisi, että vetäisimme pois joukkomme, Arbatov sanoi lehdistötilaisuudessa.

Arbatovin mukaan Venäjän pitäisi tunnustaa virallisesti Mashadovin valta niillä alueilla, joita tämä pystyy valvomaan. Samalla Venäjä ja Mashadov voisivat taistella yhdessä niitä joukkioita vastaan, jotka eivät ole Tshetshenian presidentin valvonnassa. Aloittaessaan hyökkäyksensä Tshetsheniaa vastaan Venäjä sanoi, että se voisi neuvotella Mashadovin kanssa, jos tämä ei tue muita sissijohtajia. Nykyisin Venäjä ei kuitenkin näytä tekevän eroa Mashadovin ja muiden kapinallisten välillä.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme