Mainos
Mainos

Venäjän oppositio sai luvan suurmielenosoitukseen

Vladimir Putinin vastustajat saavat järjestää 50 000 hengen mielenosoituksen Moskovassa lauantaina. Mielenosoituslupa on annettu keskeiselle Arbatin aukiolle.

– Nyt on aloitettava mielenosoituksen valmistelut. Paikalle on saatava paljon ihmisiä, sanoi vasemmistojohtaja Sergei Udaltsov keskiviikkona.

Mielenosoitus on oppositiolle näytön paikka. Jos osallistujien määrä jää odotettua pienemmäksi, protesti-innostus voi hiipua kokonaan, kuten Kremlissä toivotaan. Suurmielenosoitusten jatkuminen olisi puolestaan kova isku Putinia vastaan.

Putinin arvostelijoita yhdistävä Äänestäjien liitto kieltäytyy hyväksymästä presidentinvaalien tuloksia. Liiton mukaan vaaleissa ilmeni järjestelmällistä vilppiä.

Putinista voi tulla yhtä pitkäaikainen hallitsija kuin Leonid Brezhnevistä, jonka 18:aa vuotta vallassa kuvataan pysähtyneisyyden ajaksi.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme