Mainos
Mainos

Venäjän oppositio: Todisteet epäiltyjen yhteydestä murhaan pitää julkaista

Venäjän viranomaiset ovat pidättäneet kaksi henkilöä epäiltyinä oppositiojohtaja Boris Nemtsovin runsas viikko sitten tapahtuneesta murhasta. Oppositio vaatii poliisia julkistamaan todisteet epäiltyjen yhteydestä murhaan.

– Toivomme, että pidätetyillä todella on yhteys murhaan, eikä kyseessä ole virhe”, totesi oppositiopoliitikko ja Nemtsovin hyvä ystävä Ilja Jashin.

Kriittisen tv-kanava Dozhdin haastattelussa Jashin alleviivaa, että murhatutkinnan on oltava mahdollisimman avoin.

Jashinin mukaan tutkinta täytyy kohdistaa niihin ihmisiin, joita Nemtsov eniten kritisoi, kuten vallanpitäjiin.

Epäillyn äiti: En voi uskoa tätä

Epäillyt ovat kaukasialaisia. Toistaiseksi heidän mahdollisista motiiveistaan ei ole tietoa. Toinen epäillyistä, Zaur Dadaev on kuulunut tšetšenialaispataljoona “Pohjoiseen”, joka toimii Tšetšenian johtaja Ramsan Kadyrovin alaisuudessa. Toinen epäillyistä on venäläismedioiden tietojen mukaan työskennellyt supermarketin vartijana Moskovan alueella.

Uutistoimisto Interfaxin haastattelussa Dadaevin äiti sanoo, ettei voi uskoa poikansa olleen osallinen murhaan.

– En voi uskoa tätä todeksi. En ole koskaan kuullut hänen osallistuneen minkäänlaiseen rikolliseen toimintaan”, Aimani Dadaeva sanoo uutistoimiton haastattelussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme