Mainos
Mainos

Venäjän ortodoksit eivät valmiita ekumeniaan

Venäjän ortodoksinen kirkko ei osallistu toistaiseksi kristillisten kirkkojen ekumeenisen yhteistyöelimen, Kirkkojen maailmanneuvoston toimintaan. Päätös tehtiin Moskovassa päättyneessä ortodoksien kirkolliskokouksessa.

Ortodoksien ja protestanttien välejä hiertävät pääasiassa naispappeus ja homoseksuaalien hyväksyminen papeiksi, joista molempia ortodoksit vastustavat ankarasti. Kirkkojen maailmanneuvoston aiemmin joulukuussa Zimbabwessa pidetyssä yleiskokouksessa perustettiin sekakomissio selvittämään ortodoksien ja protestanttien teologisia erimielisyyksiä. Moskovan patriarkaatin mukaan pulmat ovat kuitenkin niin vaikeita, että komission työ kestää ainakin kolme vuotta.

Vuonna 1948 perustettuun Kirkkojen maailmanneuvostoon kuuluu 330 kirkkoa ja uskonnollista yhteisöä. Suurin järjestön ulkopuolella oleva kirkko on roomalaiskatolinen kirkko.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme