Mainos
Mainos

Venäjän poliisi: Huumeiden käyttö kasvanut räjähdysmäisesti

Huumeiden yliannostukseen kuolee Venäjällä vuosittain 70000 ihmistä eli lähes 200 päivässä.

Huumeiden käyttö on saavuttanut Venäjällä katastrofaaliset mittasuhteet, arvioi Moskovan huumepoliisien johtaja Viktor Hvorostjan. Hänen mukaansa huumeiden käyttö alkaa olla jo uhka maan turvallisuudelle.

Huumeiden käyttäjiä on nykyisin neljä prosenttia venäläisistä eli noin kuusi miljoonaa, kertoi Hvorostjan Moskovskije Novosti -viikkolehdessä.

-Virallisten tilastojen mukaan Venäjällä oli viime vuonna puoli miljoonaa huumeiden käyttäjää, mutta todellisuudessa heitä on paljon enemmän.

-Pari kolme vuotta sitten huumeita käytettiin ensi kerran keskimäärin 17-vuotiaana, mutta nyt he ovat 14-vuotiaita lapsia, Hvorostjan sanoi.

Neuvostoaikana huumeiden käyttö oli lähes tuntematonta, mutta Neuvostoliiton romahdettua 1991 alkoi huumeiden käyttäjien määrä kasvaa huimasti. Huumeiden yliannostukseen kuolee Venäjällä vuosittain 70000 ihmistä eli lähes 200 päivässä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme