Mainos
Mainos

Venäjän poliisi pahoinpiteli ruotsalaista diplomaattia

Venäläispoliisit löivät pidätyksen yhteydessä ruotsalaisen diplomaatin kasvot verille Pietarissa, kirjoittaa Aftonbladet-lehti tänään.

Kaksi ruotsalaisdiplomaattia oli vierailemassa Pietarissa, missä he asuivat Ruotsin konsulin luona. He olivat illalla palaamassa konsulin asunnolle, kun viiden poliisin autopartio ohitti heidät. Eräs poliiseista halusi nähdä miesten henkilöllisyyspaperit. Diplomaateilla ei ollut passeja mukanaan, mutta he näyttivät sen sijaan ajokorttejaan.

Toinen ruotsalaisista selitti venäjäksi heidän olevan diplomaatteja ja konsulin vieraita. Selitykset eivät kuitenkaan tehonneet. Kun ruotsalaiset kieltäytyivät nousemasta poliisiautoon, pakottivat poliisit miehet maahan makaamaan. Toista ruotsalaista lyötiin kasvoihin, ja hänen kasvoistaan alkoi vuotaa voimakkaasti verta. Isku osui silmään ja nenään.

Poliisiasemalla diplomaateilta meni neljäkymmentä minuuttia ennen kuin he saivat aseman päällikön vakuuttumaan henkilöllisyydestään. Elokuun alkupuolella sattuneesta välikohtauksesta on ilmoitettu Pietarin poliisipäällikölle ja yleiselle syyttäjälle.
(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme