Mainos
Mainos

Venäjän presidentti: Sotilasoperaatio loppuu Georgiassa

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev sanoo päättäneensä lopettaa sotilasoperaation Georgiassa, kertovat venäläiset uutistoimistot.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Venäjän armeija vahvistaa tiedon sotatoimien lopettamisesta Georgiassa. Armeija on saanut käskyn asiasta, sanoo Venäjän armeijan komentaja.

Medvedev esitti rauhanehdot Georgialle

Venäjä on asettanut kaksi ehtoa rauhan palauttamiseksi Georgiaan.

Presidentti Dmitri Medvedev sanoo, että Georgian joukkojen on vetäydyttävä aiempiin asemiinsa. Lisäksi on solmittava sopimus voiman käytöstä luopumiseksi.

Medvedev esitti ehdot ennen tapaamistaan Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn kanssa Moskovassa.

Stubb: Sotilasoperaation lopettaminen tervetullut

Venäjän ilmoitus Georgian-sotilasoperaation päättymisestä on ensimmäinen askel kohti tulitaukoa, sanoo Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön puheenjohtaja, ulkoministeri Alexander Stubb.

Stubb ja EU:n puheenjohtaja, Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner esittelivät tulitaukoehdotuksen Venäjälle aamupäivällä.

Georgia: Venäjä pommitti öljyputkea

Georgian mukaan Venäjän sotilaskoneet ovat pommittaneet kansainvälistä öljyputkea. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, onko putki vaurioitunut.

Georgian turvallisuusneuvoston sihteerin Alexander Lomaian mukaan putkea pommitettiin Rustavelin kaupungin lähellä. Tietoa ei ole vahvistettu muista lähteistä. Putki johtaa Azerbaidzhanin öljykentiltä Georgian kautta Ceyhaniin Turkkiin.

Lue myös:

Stubb:

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme