Mainos
Mainos

Venäjä asetti hävittäjät taisteluvalmiuteen - Ukraina varoitti Venäjää

Venäjän taistelukoneet on pantu taisteluvalmiuteen maan länsirajoilla, uutisoi uutistoimisto Interfax.

Interfax siteeraa puolustusministeriötä, jonka mukaan taistelukoneet partioivat raja-alueilla jatkuvasti.

Venäjän ulkoministeriö on puolestaan viestittänyt Twitterissä, että Venäjä puolustaa kansalaistensa oikeuksia vankkumatta. Ministeriö sanoo olevansa huolissaan laajamittaisista ihmisoikeuksien loukkauksista Ukrainassa.

Ukraina varoittaa Venäjää liikuttelemasta sotilaita Krimillä Venäjälle kuuluvan Sevastopolin tukikohdan ulkopuolella.

Virkaa tekevä presidentti Oleksander Turtshinov sanoi Ukrainan parlamentissa, että Ukraina tulkitsee vihamieliseksi eleeksi kaikki joukkojen liikkeet tukikohdan ulkopuolella.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan ukrainalaiset kenraalit ja amiraalit ovat pyytäneet Turtshinovia kutsumaan koolle kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvoston Krimin tilanteen vuoksi. Tavoitteena on löytää keinoja Venäjä-suhteiden vakauttamiseksi ja Krimin tilanteen ratkaisemiseksi.

Krimin niemimaan tilanne kiristyi aamulla entisestään, kun joukko aseistautuneita miehiä valtasi alueparlamentin ja paikallishallituksen rakennukset. Rakennusten ylle nostettiin Venäjän lippu.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme