Mainos
Mainos

"Venäjän Rambon" koskettava teko – uhrasi itsensä vapaan Palmyran puolesta

Venäläissotilas Alexander Prokhorenko taisteli Syyrian Palmyrassa Isis-äärijärjestöä vastaan. Kaupunki saatiin vapautettua Isisin otteesta, mutta se vaati myös urhean Prokhorenkon hengen. 

Kesken Palmyran taistelun venäläissotilas Alexander Prokhorenko tajusi olevansa Isis-taistelijoiden saartamana. Jäljellä oli vain huonoja vaihtoehtoja. Kuollako vihollisen käsiin kidutettuna ja pahoinpideltynä vai kuollako kunniakkaasti?

Hän valitsi kunniakkaan tien.

Hän tilasi ilmaiskun paikkaan, jossa hän itse oli. Se oli hänen osuutensa Palmyran vapautustaistelussa. Se oli samalla hänen viimeinen tekonsa. 

Legenda elää

Venäläissotilas on saanut kotimaassaan lempinimen "Venäjän Rambo". Hänen ruumiinsa lennätettiin Moskovaan tällä viikolla, jossa vastassa oli uutistoimisto Sputnikin mukaan hänen raskaana oleva vaimonsa.

Sputnik kertoo myös, että kuolemansa jälkeen Prokhorenko on myös saanut itseltään presidentti Vladimir Putinilta arvonimen Venäjän federaation sankari.

– Teko osoitti suurta rohkeutta, josta aiomme kertoa oppilaillemme, sanoo Nadezha Rusinova, joka on opettaja samassa koulussa, jota Prokhorenko aikoinaan kävi. 

Rusinova haluaisi uudelleen nimetä koulun Prokhorenkon mukaan. 

Venäjä vetäytyi Syyriasta

Vain kymmenen päivää Prokhorenkon kuoleman jälkeen presidentti Putin sanoi vetävänsä suurimman osan venäläisjoukoista Syyriasta.

Joukkojen vienti Syyriaan tuli Venäjälle kalliiksi, ainakin ihmsihengissä mitattuna. Vain kuukausi sen jälkeen, kun Venäjä ilmoitti lähettävänsä joukkonsa taistelemaan Syyriaan Isis-joukkoja vastaan, Venäjältä lähtenyt lentokone putosi Egyptissä vaatien 224 ihmisen hengen. Syynä koneen putoamiseen epäillään olleen pommin, joka olisi ollut Isisin koneeseen asettama. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme