Mainos
Mainos

Venäjän seuraava siirto huolestuttaa: ”Putinilla vain voitettavaa”

Syyriasta suurimman osan joukoistaan vetäneen Venäjän seuraava siirto mietityttää asiantuntijoita. 

Aiheesta keskustelivat MTV:n Huomenta Suomessa poliitikko Erkki Tuomioja (sd.), tutkijatohtori Hanna Smith Aleksanteri-instituutista ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Pekka Sutela

Smith muistuttaa, että Venäjä ei ole sulkenut Syyriassa sotilastukikohtiaan, ja maahan voidaan palata nopeasti. Hänen mukaansa Venäjän sotilaallinen kyky Syyrian operaatiossa yllätti lännen.

– Sellaista tapaa, jolla Venäjä vei joukkojaan Syyriaan, ei sillä oletettu olevan. Sotilaallinen kyky voidaan aktivoida milloin tahansa. Oli vetäytymisen syy mikä tahansa, Putinilla on vain voitettavaa.

Erkki Tuomiojalta kysyttiin keskustelussa, kyykyttääkö Venäjä länttä esittelemällä sotilaallista kykyään. 

– Olen kuullut sellaisiakin arvioita, että toisena vaihtoehtona olisi ollut Ukrainan konfliktin laajentaminen. Mitkään vaihtoehdot eivät ole hyviä, Tuomioja sanoo. 

Professori Pekka Sutelan mukaan Yhdysvaltojen presidentinvaalien jälkeen edessä saattaa olla vain entistä voimakkaampi aallokko. 

– On Yhdysvaltojen presidentti kuka tahansa, hän ei tule välttämään äkkinäisiä liikkeitä niin paljon kuin Obama teki, Sutela arvioi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme