Mainos
Mainos

Venäjän suurlähettilään ampumisen johdosta useita pidätyksiä Turkissa – Erdogan: Ampuminen provokaatio

Turkissa viranomaiset ovat ottaneet kuusi ihmistä kiinni liittyen ammuskeluun taidegalleriassa. Venäjän suurlähettilästä ammuttiin eilen selkään ja hän kuoli myöhemmin vammoihinsa.

Valtion Anadolu-uutistoimiston mukaan hyökkääjän äiti, isä, sisar ja kaksi muuta sukulaista on otettu kiinni. Lisäksi Ankarassa hyökkääjän kanssa samassa asunnossa asunut on otettu kiinni. Aikaisemmin on kerrottu hyökkääjän äidin pidätyksestä. 

Turkin poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa. Venäjän suurlähettiläs Andrei Karlov kuoli, kun Aleppoa huutanut mies hyökkäsi kesken puheen.

Venäjän ja Turkin ulkoministerit puhuivat hyökkäyksestä yöllä ja molemmat ministerit painottivat, että maiden pitää tehostaa entisestään terrorismin vastaista taisteluaan. Turkin ja Venäjän presidentit ovat samaa mieltä siitä, että Venäjän suurlähettilään murha Ankarassa eilen oli provokaatio ja yritys rikkoa maiden välit. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kommentoi asiaa Turkin medialle eilen.  

Turkin, Venäjän ja Iranin ulkoministerit tapaavat tänään Moskovassa. Keskustelun aiheena on Syyrian tilanne. Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme