Mainos
Mainos

Näyttelyyn hyökännyt asemies oli poliisi: Venäjän suurlähettiläs ammuttiin kesken puheen Turkissa

Venäjän suurlähettilästä on ammuttu aseellisessa hyökkäyksessä Turkin Ankarassa. Turkin sisäministeri on vahvistanut, että ampuja työskenteli valtion mellakkapoliisissa. 

Venäjän Turkin-suurlähettiläs Andrey Karlov on kuollut saamiinsa vammoihin, vahvistaa Venäjän ulkoministeriö. Ministeriön edustaja Maria Zakharova sanoi televisiohaastattelussa, että Karlov kuoli ja että Venäjä pitää välikohtausta terroritekona.

Asemies hyökkäsi näyttelyn avajaisiin Turkin pääkaupungissa. Karlov oli pitämässä puhetta taidegalleriassa, kun häntä ammuttiin.

Karlov vietiin sairaalaan, missä hän kuoli. Turkin sisäministeriö vahvistaa, että kolme muuta ihmistä haavoittui hyökkäyksessä. Kukaan heistä ei saanut vakavia vammoja, ja yksi on jo kotiutettu sairaalasta.

Turkkilainen uutistoimisto Anadolu kertoo, että hyökkääjä on eliminoitu poliisioperaatiossa. Poliisiviranomainen käytti termiä, joka yleensä viittaa henkilön tappamiseen, mutta voi tarkoittaa myös hyökkääjän vangitsemista elävänä.

Silminnäkijä kertoo AFP:lle, että hyökkääjä huusi "Aleppo", "kosto". Ankaran pormestarin mukaan hyökkääjä kuului Turkin mellakkapoliisiin. Hän ei ollut virantoimituksessa tapahtuman aikaan.

Yhdysvallat kiirehti tuomitsemaan hyökkäyksen. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on puhunut puhelimessa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa tapauksesta. Tarkoituksena oli vaihtaa informaatiota aiheesta.

Twitterissä leviää kuvia tapahtumasta. Kuvissa näkyy useita haavoittuneita.

Ennen hyökkäystä Turkissa on ollut päiväkausia mielenosoituksia, joissa on vastustettu Venäjän roolia Syyriassa. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme