Mainos
Mainos

Venäjän turmakoneen pilotin viimeiset sanat julki: "Vedä ylös!"

Venäjällä valtiollinen televisio on julkaissut Etelä-Venäjällä maahan syöksyneen lentokoneen pilotin viimeiset sanat. 

Dubaista Donin Rostoviin Etelä-Venäjälle matkalla ollut matkustajakone syöksyi maahan viime viikolla. Kaikki koneessa olleet 62 ihmistä saivat surmansa. 

Venäjän Rossiya-1-kanava kertoi myöhään eilen saaneensa haltuunsa äänitteen, jossa lentokoneen kyproslainen lentäjä ja perämies kesksutelevat juuri ennen kohtalokasta laskeutumista. Äänite vahvistaa olettamusta, jonka mukaan onnettomuuden syy vaikuttaa olevan lentäjän virhe. 

Dubaista saapumassa ollut lentokone epäonnistui laskussaan ja syttyi palamaan viime lauantaina. Äänite antaa olettaa, että lentäjä menetti koneen hallinnan heti, kun tämä kytki automaattiohjauksen pois. Tutkinta on yhä kesken. 

– Älä huolehdi, lentäjä toistaa äännitteessä.

Sekunteja myöhemmin äänitteessä kuuluu viimeiset sanat.

– Älä tee tuota! 

– Vedä ylös! Vedä ylös!

Venäläisen kanavan mukaan sen jälkeen nauhalta kuuluu vain epäselvää huutoa. 

Viranomaiset eivät ole vahvistaneet onnettomuuden syytä. Eikä ole varmaa, onko kanavan äänite aito.

Yksi teoria on, että lentäjä kytki päälle vahingossa koneen tasapainottavan "evän" koneen takaosassa, kun hän yritti vetää konetta ylös. Tällöin kone ei reagoi pilotin ohjaukseen, kanava kertoo.

Venäjän hätätilaministeriön mukaan kone yritti laskeutumista kerran ennen tuhoisaa turmaa. Lisäksi kone oli kierrellyt lentokentän läheisyydessä pitkään odottaen sään selkenemistä. Toisen yrityksen yhteydessä koneen pyrstö oli osunut kiitorataan. 

Viranomaiset ovat jatkaneet onnettomuuden syyn tutkintaa. Onnettomuushetkellä oli huono sää. Alustava syynä on sanottu olleen lentäjän virhe.

Turmakone oli arabiemiraattilaisen Flydubai-lentoyhtiön ja mallia Boeing 737.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme