Mainos
Mainos

Venäjän ulkoministeri moittii länsimedian Litvinenko-uutisointia

Sergei Lavrovin mielestä länsimaiden viestimet ovat pyrkineet mustamaalaamaan Venäjää.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin mielestä länsiviestimet ovat pyrkineet mustamaalaamaan Venäjää uutisoidessaan entisen venäläisagentin Aleksandr Litvinenkon myrkytyskuolemasta.

Lavrovin mukaan länsiviestimissä raportoidaan usein vain "subjektiivisia näkemyksiä" ja Venäjällä tiedossa olevia tosiseikkoja ei kerrota. Hän arvioi länsiviestimien uutisoinnissa esiintyvän "trendin" syyksi valtioiden välisen kilpailun, jossa Venäjän kaltaisia kilpailijoita pyritään heikentämään.

Litvinenko menehtyi radioaktiiviseen polonium 210:een Britanniassa marraskuussa. Kuolinvuoteellaan hän syytti kuolemastaan Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia. Murha ei ole selvinnyt mittavista tutkimuksista huolimatta.

Litvinenko sai aikanaan Britanniasta poliittisen turvapaikan arvosteltuaan entistä työnantajaansa Venäjän turvallisuuspalvelua FSB:tä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme