Mainos
Mainos

Venäjän ulkoministeri: Venäjän ja Viron välinen rajasopimus etenee

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov uskoo, että Venäjän ja Viron rajasopimus ratifioidaan piakkoin, kertoo uutistoimisto Tass.  

Lavrov arvelee, että Venäjä aloittanee oman ratifiointiprosessinsa piakkoin huolimatta siitä, että maiden väliset suhteet ovat mutkistuneet. Hallituksen on tehtävä asiasta esitys duumalle.  

Viron ja Venäjän ulkoministerit allekirjoittivat maa- ja vesirajoja koskevat sopimukset viime vuoden helmikuussa. Uutistoimisto BNS:n mukaan sopimusten ratifiointia koskeva laki läpäisi Viron parlamentin ensimmäisen käsittelyn viime huhtikuussa. Sen jälkeen Viro on odottanut asiassa Venäjän toimia.

Maat allekirjoittivat rajasopimuksen kertaalleen jo vuonna 2005. Venäjä jätti silloisen sopimuksen ratifioimatta, koska Viro liitti siihen oman ratifiointinsa yhteydessä tekstiä, jossa viitattiin epäsuorasti Viron neuvostomiehitykseen. Venäjä pelkäsi sen johtavan aluevaatimuksiin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme