Mainos
Mainos

Venäjän ulkoministeriö hyökkäsi länsimedioita vastaan – "meitä syytetään lasten tappamisesta"

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova syyttää länsimedioiden käynnistäneen kampanjoinnin Venäjää vastaan, kertoo uutistoimisto Interfax. Zaharovan mukaan tiedotusvälineet ovat muun muassa tarkoituksella esittäneet Venäjän Syyrian-operaation tavoitteet väärin.

– Heti siitä alkaen, kun terrorismin vastaisen operaation sotilaallinen osuus alkoi [Syyrian] hallituksen pyynnöstä, maailman mediat ovat käynnistäneet voimakkaan Venäjän vastaisen informaatiokampanjan, Zaharova sanoi tiedotustilaisuudessa Moskovassa.

Zaharovan mukaan länsimediat pyrkivät hämärtämään Venäjän tarkoitusperiä Syyriassa ja yrittävät leimata maan operaation laittomaksi. Hänen mukaansa länsiviestinten retoriikka on ollut hämmästyttävän yhtenäistä.

– Meitä on myös onnistuttu syyttämään kirjaimellisesti operaation ensihetkien jälkeen siviilien ja lasten tappamisesta, Zaharova sanoo.

Heti keskiviikkona ensimmäisten ilmaiskujen alettua tv-yhtiö Al-Jazeera raportoi, että niissä olisi kuollut siviilejä. Tieto levisi laajalti myös venäläisissä tiedotusvälineissä. Ennen Zaharovaa siviilien kuolemat on kiistänyt muun muassa itse presidentti Vladimir Putin.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme