Mainos
Mainos

Venäjän ulkoministeriö Litvinenko-raportista: ”Jälleen yritetään mustata mainetta”

Britanniassa on julkaistu odotetu raportti KGB-agentti Alexandr Litvinenkon murhasta. 

Selvitysryhmä pitää todennäköisenä että presidentti Putin tiesi ja hyväksyi äänekkän kriitikkonsa murhan vuonna 2006. 

Litvinenko kuoli radioaktiivisella poloniumilla aiheutettuun myrkytykseen. Venäjä pitää raporttia poliittisena.

MTV Uutisten Moskovan kirjeenvaihtaja Iida Tikka kertoo, että raportti vaikuttaa Venäjän ja Britannian välisiin suhteisiin.
  
-Heti raportin julkaisun jälkeen ensireaktiohan täällä oli viranomaistaholta se, että tilanne on jo maiden välillä niin huono, että ei tästä voi huonommaksi mennä. Mutta illalla tuli tieto, että kyllä tilanne voi mennä vieläkin huonommaksi. Nimittäin Kremlin puhemies Dmitri Peskov totesi ääneen sen mitä kaikki ajattelivatkin, että tämä kyllä vaikeuttaa maiden välisiä suhteita, toteaa Tikka.Peskov ei vielä listannut mitään mahdollisia keinoja reagoida raporttiin. Tikka pohtii, että Venäjä voi mm. vaikeuttaa brittiyritysten toimintaa Venäjällä tai lisätä painetta brittijärjestöille.

Joka tapauksessa Litvinenkon murhatutkinta on noussut Venäjällä otsikoihin. 

-Mutta tutkimuksen luotettavuus kyseenalaistettu ja sitä on pidetty täysin poliittisena. Ulkoministeriö on kommentoinut, että tässä yritetään jälleen mustata Venäjän mainetta, kertoo Tikka.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme