Mainos
Mainos

Venäjän uudistajille uusi takaisku

Venäjän uudistusmieliset kokivat uuden takaiskun tänään, kun pääministeri Viktor Tshernomyrdin siirsi itselleen joitakin Anatoli Tshubaisille ja Boris Nemtsoville kuuluneita tehtäviä.

Kumpikin säilytti edelleen asemansa talouspolitiikan johdossa, mutta muutamien tehtävien siirtäminen Tshernomyrdinille heijastanee joka tapauksessa Kremlin johdon pettymystä talouden radikaaleihin uudistajiin. Tshernomyrdin itse vakuutti, etteivät muutokset ole mitenkään sensaatiomaisia tai tavanomaisesta poikkeavia, vaan kyse on pelkästään tehtävien uudelleenjärjestelystä. Eräiden tarkkailijoiden mukaan mm. valtionvarainministeriön valvontaa ja lehdistösuhteita koskevat muutokset vahvistavat kuitenkin selvästi Tshernomyrdinin asemaa.

Tshubais, 42, ja Nemtsov, 38, ovat molemmat hallituksessa ensimmäisinä varapääministereinä. Presidentti Boris Jeltsin päätti viime marraskuussa, etteivät ensimmäiset varapääministerit voi olla samanaikaisesti muissa ministeritehtävissä. Jeltsin yrittää toimillaan lepytellä kommunisteja, jotka vaativat hitaampia ja vähemmän kivuliaita uudistuksia. Jeltsinin on määrä palata Kremliin maanantaina kaksiviikkoisen loman jälkeen. Hän tapaa ensi töikseen Tshernomyrdinin, Tshubaisin ja Nemtsovin.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme