Mainos
Mainos

Venäjän uusi väite pidätetystä virolaispoliisista: Kuljetti amfetamiinia

Diplomaattinen skandaali hiertää Venäjän ja Viron suhteita.

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB ilmoitti eilen, että Venäjällä Pihkovan kaupungissa pidätettiin virolainen vakoilija, jolla oli mukanaan ase ja 5 000 euroa.

Viron suojelupoliisi puolestaan tiedotti, että sen työntekijä siepattiin Luhamaan raja-aseman läheisyydessä Kaakkois-Virossa ja pakotettiin rajan yli.

Pihkovan kaupungin paikallisviranomaisten mukaan 36-vuotias virolainen tuli kaupunkiin sukulaistensa luo. Paikallinen poliisi pidätti autotallissa olleen miehen ratsian yhteydessä. Samalla hänen hallustaan löydettiin myöhemmin amfetamiiniksi osoittautunut paketti. Asiasta kirjoitti venäläinen gazeta.ru -sivusto, joka oli haastatellut Pihkovan paikallisviranomaisia.

Venäläisten mukaan virolaispoliisi olisi sanonut huumeiden olevan henkilökohtaista käyttöä varten. Tiedote pidätyksestä julkaistiin torstaiaamuna Pihkovan paikallisviranomaisten nettisivuilla. Eilisillalla FSB ilmoitti Pihkovassa pidätetyn virolaisen olevan vakooja.

Venäläisten versio eroaa huomattavasti virolaisten vastaavasta, jonka mukaan suojelupoliisin työntekijä oli estämässä rajaa ylittävää rikollista toimintaa, kun hänet siepattiin ja pakotettiin väkivalloin ja aseella uhaten Venäjän puolelle.

Maiden versiot ovat yhteneväisiä ainoastaan siinä, että Viron suojelupoliisin Tarton osaston työntekijä on pidätettynä Venäjällä. 

Viron johtavat poliitikot maan presidenttiä myöten ovat tuominneet tapahtuneen ja vaativat suojelupoliisin nopeaa vapauttamista.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme