Mainos
Mainos

Venäjän vaalien tarkkailijat kaipasivat poliittista väittelyä

Venäjän vaalikampanja ei tarjonnut valitsijoille aitoa poliittista keskustelua, arvioivat kansainväliset tarkkailijat tänään.

Venaja

Tiedotusvälineetkään eivät antaneet riittävästi tietoa. Tshetsheniassa vaaliprosessi jäi kauaksi demokraattisesta käytännöstä, sanoi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin vaalitarkkailijoiden johtaja Helle Degn Moskovassa.

Vaalitulos oli tarkkailijoiden mukaan Venäjän kansan tahdon selkeä ilmaisu. Vakava poliittinen keskustelu vaalien alla kuitenkin puuttui. Vaalit voittanut vt. presidentti Vladimir Putin ei esittänyt vaaliohjelmaa eikä hän osallistunut vaalikeskusteluihin.

Valtion televisio selosti laajasti hänen matkojaan eri puolilla Venäjää ja tapaamisiaan virkamiesten kanssa. Degn sanoi, että Venäjästä irtautumaan pyrkivässä Tshetsheniassa äänestäjät saivat vain vähän tietoa ehdokkaista ja että joillakin äänestäjillä oli vaikeuksia käydä äänestämässä.

Yli 60 prosenttia tshetshenialaisista kävi uurnilla tiukkojen turvatoimien saattelemina. Luvussa ovat mukana venäläisjoukot.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme