Mainos
Mainos

Venäjän valtionuutisilta harvinainen uhkaus agenttimyrkytykseen liittyen – "Hyvin harvinaista, että ovat saaneet elää korkeisiin ikävuosiin asti"

Venäjän valtionuutiset esittivät toissapäivänä ennen myrkytettyä ex-agentti Sergei Skripalia käsittelevää uutista epätavallisen varoituksen pettureille.

Viestissä Kanava 1:n ohjelmajohtaja Kirill Kleimenov kuvailee kameralle ”petturin ammattia” erääksi maailman vaarallisimmista.

– Tilastojen mukaan se on paljon vaarallisempi kuin huumekuriirin. On hyvin harvinaista, että sen ammatin valinneet ovat saaneet elää rauhassa korkeisiin ikävuosiin asti, hän sanoo.

Hänen mukaansa teko johtaa väistämättä sellaisiin sairauksiin kuin alkoholismi, huumeongelma, stressi tai masennus. Nämä johtavat sittemmin toimittajan mukaan hengen vievään sydänkohtaukseen tai itsemurhaan.

Entinen venäläisagentti Skripal sai aikanaan Venäjällä tuomion petturuudesta. Hänet löydettiin tyttärensä kanssa tajuttomana sunnuntaina Isosta-Britanniasta, jossa he asuvat. Skripalien uskotaan altistuneen myrkylliselle aineelle. He ovat olleet myrkytyksen johdosta kriittisessä tilassa. Myös kaksi tapahtumaa tutkivista poliiseista sai oireita, ja yksi pelastustoimen jäsenkin päätyi sairaalahoitoon. Myrkytyksen takana on laajasti epäilty olevan Venäjän tiedustelupalvelu tai muut kansalliset tahot. Venäjä on kiistänyt tietävänsä tapahtuneesta mitään.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme