Mainos
Mainos

Venäjän vangeista yli puolet sairaita

Yli puolet Venäjän vangeista sairastaa jotain tautia. Monet heistä kärsivät vakavista sairauksista kuten aidsista ja tuberkuloosista, varaoikeusministeri Juri Kalinin kertoi uutistoimisto Itar-Tassin mukaan.

Kalininin mukaan arviolta puoli miljoonaa vankia eli 56 prosenttia vankiluvusta sairastaa erilaisia tauteja. Kaikkein huolestuttavinta on Kalininin mukaan se, että 36 000 vankia sairastaa aidsia. Myös hiv-positiivisten määrä nousee nopeasti.

- Lisäksi noin 90 000 vangilla on tuberkuloosi, 200 000-300 000:lla on mielenterveysongelmia, yli 102 000 käyttää huumeita ja 72 000 on alkoholisteja, Kalinin sanoi.

Venäjän vankiluku on pudonnut 17 prosenttia kahtena viime vuonna, ja vankeja on nyt alle miljoonan. Maan vankiluku on kuitenkin maailman toiseksi korkein Yhdysvaltain jälkeen. Lisäksi maan vankilat ovat edelleen ylikuormitettuja.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme