Mainos
Mainos

Venäjä vastaa pakotteisiin – Yhdysvaltojen karsittava diplomaattikuntaansa Venäjällä

Venäjä haluaa Yhdysvaltojen vähentävän Moskovan-suurlähetystön ja Venäjällä sijaitsevien konsulaattien henkilökuntaa. Kyseessä on vastatoimi Yhdysvaltojen senaatin hyväksymille Venäjä-pakotteille.

Venäjän ulkoministeriö vaatii, että Yhdysvalloilla on Venäjän-lähetystöissään ja -konsulaateissaan yhtä paljon henkilökuntaa kuin Venäjällä Yhdysvalloissa. Henkilökunnan määrää pitäisi vähentää 455 työntekijään.

Lisäksi Venäjä kieltää amerikkalaisilta heille luovutetun varastotilan sekä Moskovassa sijaitsevan loma-asunnon käytön. Interfaxin mukaan ministeriö lupaa vastata samalla mitalla, jos Yhdysvallat päättää yksipuolisesti rajoittaa venäläisdiplomaattien määrää.

Yhdysvaltain senaatti hyväksyi pakotteet Venäjää, Irania ja Pohjois-Koreaa vastaan viime yönä Suomen aikaa. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ei tosin ole vielä allekirjoittanut pakotteita koskevaa lakiesitystä. Vielä ei ole selvää, allekirjoittaako Trump lain.

Trump voi käyttää veto-oikeuttaan lakipaketissa, mutta vahva äänestystulos sekä edustajainhuoneessa että senaatissa kertoo kongressin olevan valmis kumoamaan presidentin käyttämän veton.

Myös Euroopassa on pelätty pakotteiden aiheuttamia taloudellisia seuraamuksia. Euroopan unioni on ilmaissut huolensa, sillä EU:n mukaan uusilla pakotteilla saattaa olla vaikutusta Euroopan energiansaantiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme