Mainos
Mainos

Venäjän viranomaiset epäilevät aktivisteja merirosvoudesta

Venäjän viranomaiset ovat antaneet tänään Greenpeacen Arctic Sunrise -aluksen aktivisteista lausunnon, jonka mukaan rikostutkinta merirosvoudesta on aloitettu.

Miehistön syyttämistä merirosvoudesta ei ole kuitenkaan vahvistettu. Maksimirangaistus merirosvoudesta on Venäjällä 15 vuotta vankeutta.

Greenpeace torjuu syytteet merirosvouksesta. Järjestön pääsihteerin mukaan merirosvoussyytökset ovat absurdeja.

– Rauhanomaisten aktivistien syyttäminen merirosvouksesta on vailla pohjaa kansainvälisessä oikeudessa. Meitä ei pelotella eikä hiljennetä näillä absurdeilla syytöksillä, Kumi Naidoo sanoo järjestön tiedotteessa.

Greenpeace Nordicin viestintäpäällikkö Juha Aromaan mukaan alusta ollaan hinaamassa Murmanskin satamaan. Laivalla on kiinniotettuna 30 Greenpeacen aktivistia, joista yksi on suomalainen.

Venäjän viranomaiset valtasivat aluksen viime torstaina, kun se kulki Venäjän pohjoisrannikolla protestoimassa öljy-yhtiö Gazpromin porausaikeita vastaan. Greenpeacen mukaan valtaus tapahtui Venäjän merialueen ulkopuolella.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme