Mainos
Mainos

Venäjän ydinriskit huolettavat EU:ta

Euroopan unioni on huolissaan Luoteis-Venäjän ydinlaitosten turvallisuudesta. Onnettomuusriskien ja vähentäminen ja saastumisen ehkäisy korostuvat EU:n komission raportissa unionin ns. pohjoisesta ulottuvuudesta.

Tänään julkaistu raportti linjaa EU:n tärkeimpiä yhteistyöalueita erityisesti Venäjän, mutta myös Puolan ja Baltian maiden kanssa. Venäjällä komissio näkee suuria yhteistyön mahdollisuuksia energiavarojen hyödyntämisessä. Taustalla on se, että EU on tulossa entistä enemmän riippuvaiseksi ulkoa tuotavasta energiasta ja Venäjä on jo nyt EU:lle merkittävä energiantoimittaja.

Uutta rahaa ei EU:n pohjoisille itänaapureille luvata, vaan avustusohjelmat hoidetaan aiemmin päätetyissä raameissa. EU:n tukitoimiin haetaan nyt tehokkuutta ja tavoitteiden panemista tärkeysjärjestykseen. Suomi on ollut aloitteellinen EU:n yhteisen toimintapolitiikan luomiseksi pohjoisille alueille. Raportissa toistuukin useita Suomen esille nostamia asioita. Komission raportti esitellään jäsenvaltioiden päämiehille Wienin huippukokouksessa joulukuussa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme