Mainos
Mainos

Venäjän ydinturvallisuussopimus allekirjoitettiin Tukholmassa

Tukholmassa allekirjoitettiin sopimus Venäjän ydinvoimatuotannon ympäristöhaittojen hoitamisesta. MNEPR-sopimus luo oikeudelliset puitteet läntisten avustajamaiden ja EU:n myöntämälle avulle Venäjän ydinturvallisuuden ja ydinjätehuollon tehostamiseksi.

Pohjoismaiden ja Venäjän lisäksi sopimuksen allekirjoittivat Britannian, Ranskan, Belgian, Hollannin ja EU:n komission edustajat. Läsnä tilaisuudessa olivat myös Venäjän ja Ruotsin ulkoministerit Igor Ivanov ja Anna Lindh.
Neljä vuotta neuvotellun sopimuksen alkuvaiheessa on kyse Murmanskiin sijoitetun Venäjän pohjoisen laivaston purettujen ja purettavien ydinsukellusveneiden radioaktiivisen jätteen ja käytetyn ydinpolttoaineen varastoinnista ja loppusijoituksesta. Suomen kannalta tärkeimpänä pidetään kuitenkin Suomea lähellä sijaitsevien ydinvoimaloiden turvallisuuden parantamista.

(MTV3-STT-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme