Mainos
Mainos

Venäjän ydinvoimalassa harjoitellaan millenniumiin

Pietarin lähellä sijaitsevassa Sosnovyi Borin ydinvoimalassa järjestettiin tänään harjoitus, jossa testattiin voimalan valmiuksia vuosituhannen vaihteen edellä.

ydinvoimala

Aiemmin Venäjän ydinvoimaviranomaiset ovat vakuuttaneet useaan otteeseen, ettei Venäjän ydinvoimaloiden toiminnassa ole odotettavissa ns. Y2K-ongelmasta johtuvaa vaaraa, koska ydinturvallisuuden kannalta tärkeät järjestelmät eivät ole tietokoneista riippuvaisia.

On varmaa, ettei uudenvuoden yönä päivystävää henkilökunta joudu kohtaamaan yllätyksiä, Sosnovyi Borin voimalan tiedotus siteerasi voimalan pääinsinööriä Juri Garusovia harjoituksen jälkeen. Suomenlahden etelärannalla sijaitsevassa voimalakaupungissa toimivan ympäristöjärjestön Zeljonyi Mirin (Vihreä maailma) puheenjohtaja Oleg Bodrov on harjoituksesta huolimatta edelleen huolissaan.

Voimala joutuu toimimaan vaikeissa olosuhteissa, jos (sähköverkossa mahdollisesti esiintyvien ongelmien takia) kaikki voimalan reaktorit joudutaan sulkemaan, ja reaktorien jäähdyttämiseen tarvitaan varaenergiaa, hän pohti illalla. Hän ihmetteli sitä, miksei esimerkiksi Zeljonyi Mirin edustajia päästetty seuraamaan harjoitusta.

Voimalan tiedotteen mukaan paikalla oli Venäjän ydinturvaviraston Gosatomnadzorin edustajia ja amerikkalaisia asiantuntijoita, joilla ei ollut huomautettavaa harjoituksen kulusta.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme