Mainos
Mainos

Venäjän YK-suurlähettiläs Vitali Tshurkin on kuollut

Venäjän YK-suurlähettiläs Vitali Tshurkin on kuollut, tiedottaa Venäjän ulkoministeriö.

Ministeriö välitti osanottonsa omaisille, eikä ottanut kantaa olosuhteisiin, jossa Tshurkin kuoli. New York Postin mukaan hän oli kärsinyt sydänongelmista aamulla ennen kuolemaansa.  

Uutistoimistot kertovat myös presidentti Vladimir Putinin kerrotaan olevan järkyttynyt Tshurkinin kuolemasta. Putin sanoo arvostaneensa YK-suurlähettilään ammattitaitoa ja diplomaattisia kykyjä.

Tshurkin kuoli New Yorkissa päivä ennen 65. syntymäpäiväänsä. Hän on toiminut Venäjän YK-lähettiläänä vuodesta 2006 saakka.

Hän herätti huomiota viime vuosina useilla kovasanaisilla esiintymisillä YK:n turvallisuusneuvostossa, jossa hän torjui muun maailman arvostelun muun muassa Krimin miehityksestä ja Venäjän toimista Syyriassa.  

Tshurkin on myös toiminut Belgian ja Canadan suurlähettilänä. Hän on työskennellyt myös Venäjän ulkoministeriössä ja toimi 1990-luvulla presidentin valtuuttamana neuvottelijana Jugoslavian maiden kanssa.


Korjattu: Sukunimen kirjoitusasu. Aiemmin käytetty englanninkielistä muotoa Churkin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme