Mainos
Mainos

Venäläinen matkustajakone syöksyi maahan – eloonjääneistä toivoa

Venäläinen matkustajakone on syöksynyt maahan Egyptissä. Viranomaisten mukaan koneen hylky on löytynyt. Ensimmäisten tietojen mukaan kenenkään ei uskottu selvinneen turmasta hengissä, mutta pelastustyöntekijät ovat kuulleet hylystä ääniä.

Venäläisessä matkustajakoneessa oli yhteensä 217 matkustajaa sekä seitsemän hengen miehistö. Matkustajien joukossa oli uutistoimisto Reutersin mukaan 17 lasta. 

Uutistoimisto Reutersin mukaan maahan Siinain autiomaahan syöksynyt kone on haljennut kahtia. Paikalle saapuneiden pelastajien kerrotaan kuulleen tuskaisia ihmisääniä toisen osan sisältä.

Turmapaikalta on löydetty myös useita ruumiita.

Katosi tutkasta pian nousun jälkeen

Kogalymavia-lentoyhtiön Airbus A321 -kone oli matkalla Sharm el-Sheikin lomakohteesta Pietariin. Kone menetti yhteyden Kyproksen lennonjohtoon ja katosi tutkasta 23 minuuttia nousun jälkeen.

Kone syöksyi maahan vuoristoisella alueella Siinain autiomaan keskiosissa. Vaikeat sääolosuhteet hankaloittavat pelastuspartioiden pääsyä turmapaikalle. Alueelle on julistettu.

Egyptin turvallisuusviranomaiset sanovat, että ei ole olemassa mitään viitteitä siitä, että kone olisi ammuttu alas. Islamistimilitantit ovat aktiivisia Siinain autiomaalla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme