Mainos
Mainos

Venäläinen rahtikone täynnä MiG-hävittäjiä matkalla Jugoslaviaan

Azerbaidzhanin viranomaiset kertoivat tänään pysäyttäneensä venäläisen Jugoslaviaan matkalla olleen rahtikoneen, joka kuljetti kuutta MiG-hävittäjää. Jugoslavia on ollut kansainvälisessä asevientikiellossa 1990-luvun alusta lähtien.

Venäjä kiisti heti, että kyseessä olisi ollut Jugoslaviaan matkalla ollut asekuljetus. Ulkoministeriön edustajan mukaan koneen lasti kuului Kazakstanille.

Ulkoministeriön edustaja sanoi, että venäläiselle Poljot-yhtiölle kuuluva rahtikone oli matkalla Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan, ja se pysähtyi Bakuun Azerbaidzhaniin polttoainetäydennystä varten. Hän ei kertonut, mitä koneen lastina oli.

Nimettömän azerbaidzhanilaisen viranomaislähteen mukaan koneessa oli noin 30 sotilasta ja insinööriä MiG-21- ja MiG-29-hävittäjien lisäksi.
Rahtikone pysäytettiin Bakun lentokentälle viime viikolla. Azerbaidzhanilaisen Turan-uutistoimiston tietojen mukaan koneen miehistö ilmoitti määränpääkseen Jugoslavian, mutta sitten kertoikin sen olevan matkalla Pohjois-Koreaan. Presidentti Haydar Alijevin neuvonantaja Vafa Goulizade vahvisti tapauksen paikkansapitävyyden uutistoimisto AFP:lle tiistaina.

Goulizaden mukaan hävittäjät ovat yhä maassa ja viranomaiset tutkivat tapausta. Hän ei kuitenkaan kyennyt antamaan selitystä sille, miksi Venäjä lähettäisi aseita Jugoslaviaan Azerbaidzhanin kautta.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme