Mainos
Mainos

Venäläisemigrantilta pahaenteinen Suomi-kommentti

Tunnettu venäläisamerikkalainen toimittaja ja ihmisoikeusaktivisti Masha Gessen antaa karun ennustuksen Vladimir Putinin aikomuksista Itä-Ukrainassa.

– Itä-Ukrainasta saattaa tulla samanlainen kuin Transnistriasta, joka on muodollisesti osa Moldovaa mutta jota hallitsee separatistinen Moskova-mielinen hallitus, Gessen kirjoittaa kolumnissaan The Washington Postin verkkosivuilla lauantaina.

Gessen maalailee uhkakuvia Putinin suunnitelmista myös muualla entisen Neuvostoliiton ja jopa keisarillisen Venäjän hallitsemilla alueilla Euroopassa.

– Ja mitä tapahtuu Ukrainan jälkeen? On muitakin maita, jotka tsaarit valloittivat ja jotka Venäjä sittemmin menetti. Loppujen lopuksi, kuka sanoo, että Suomella on oikeus olla olemassa?, Gessen päättää kolumninsa.

Gessen tunnetaan ankarana Putinin arvostelijana. Häneltä ilmestyi vuonna 2012 kirjan Kasvoton mies, joka kuvaa kriittisesti Putinin vallankäyttöä.

Julkilesbo Gessen muutti noin vuosi sitten Venäjältä New Yorkiin, koska ei tuntenut oloaan turvalliseksi kotimaassaan. Muuttoon vaikutti ns. homolaki, joka kieltää ”ei-perinteisten seksisuhteiden propagoinnin alaikäisille Venäjällä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme