Mainos
Mainos

Venäläiset toivovat Donald Trumpin valintaa presidentiksi – "Parantaisi maiden välisiä suhteita"

Olisi Venäjän edun mukaista, jos Donald Trump valittaisiin Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi. Näin ajattelee mielipidemittauksen mukaan 44 prosenttia venäläisistä.

Hillary Clintonin valinta olisi hyvä maiden suhteille vain seitsemän prosentin mielestä. Mittauksen on Venäjällä tehnyt valtiollinen FOM-laitos.

Noin kolmasosa venäläisistä sanoo, että vaalien lopputuloksella ei ole merkitystä Venäjälle. Noin neljäsosa ei puolestaan halua antaa mitään vastausta.

Valtaosalla eli 61 prosentilla vastaajista oli negatiivinen näkemys demokraattien Clintonista. Neljä kymmenestä sanoi, että suhteet Moskovan ja Washingtonin välillä huononisivat, jos Clinton valittaisiin presidentiksi. Vain kuusi prosenttia vastanneista katsoo, että Trumpin valinta huonontaisi maiden välisiä suhteita.

Kun venäläisiltä kysyttiin, kumpi lopulta voittaa vaalit, Trump sai jonkin verran enemmän kannatusta.

Mielipidemittaus tehtiin lokakuun alussa. Siihen osallistui 2000 venäläistä. Asiasta uutisoi Moskow Times ja Interfax.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot