Mainos
Mainos

Venäläiset tukevat vastapakotteita: ”Pärjäämme ilman EU:ta”

Lähes puolet venäläisistä kannattaa vastapakotteita, selviää riippumattoman tutkimuskeskus Levadan teettämässä kyselyssä.

Samassa mielipidemittauksessa käy ilmi, että yli puolet ei usko länsimaiden sanktioiden vaikuttavan heidän elämäänsä mitenkään.

Yksi Venäjän pakotepolitiikkaan uskovista pietarilaisista on Vjatseslav Papov, 60-vuotias museonvartija. Hänen mielestään lännen ja Venäjän välinen kauppasota ei vaikuta venäläisten elämään mitenkään.

– Pärjäämme ilman EU:ta, pystymme tuottamaan ja kasvattamaan kaiken.”

Ja jos kaikkea ei voida itse tuottaa, Papov uskoo, että Venäjän kauppakumppanit voivat toimittaa tarvittavat tuotteet. Venäjän presidentti Vladimir Putin on viimeksi tänään neuvotellut Armenian ja Azerbaidžanin kanssa kauppasopimuksista.

Talousanalyytikko Pavel Netupskin mukaan monet venäläiset tukevat vastapakotteita, koska eivät ymmärrä niiden vaikuttavan omaan elämäänsä.

– Kuka tahansa ymmärtää, että kun tuotteiden kysyntä kasvaa suhteessa tarjontaan kasvaa, hinnat nousevat, hän sanoo. Netupskin mukaan venäläispoliitikkojen puheet uusista ruuantuojista ovat niin ikään outoja.

Talousanalyytikon mukaan Venäjän vastapakotteet ovat uusi askel kauppasodassa, sillä tuontikiellot koskettavat laajasti kaikkia tuottajia ja maatilallisia Euroopassa. Netupskin mielestä lännen pakotteet taas eivät ole venäläisten elämää haitanneet. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme