Mainos
Mainos

Venäläishistorioitsija SK:ssa: Kaikille paitsi idiooteille on selvää, että Venäjä sotii Ukrainassa

Venäläinen sotahistorioitsija Mark Solonin puhuu Suomen Kuvalehden mukaan suoria sanoja niin lännestä kuin Venäjästäkin.

Fontanka.ru:ssa haastatellun Soloninin mukaan länsi on kuin säälittävä anoja talonisännän portaitten juurella.

Soloninin mielestä kaikille paitsi idiooteille on selvää, että Venäjä sotii Ukrainassa. Hän perustelee näkemystä sillä, että muuten esimerkiksi kapinallisten aseistus olisi loppunut jo aikoja sitten.

Solonin kummastelee lännen toimettomuutta Ukrainen kriisissä. Halutessaan Venäjä saataisiin polvilleen vaikka vain lopettamalla lääkkeiden tai niiden raaka-aineiden myynnin. Venäjällä lääkkeistä 75 prosenttia on tuontitavaraa. 

Solonin selittää Suomen Kuvalehden mukaan lännen passiivisuutta haluttomuudella luopua hyvästä elämästä. Lisähankaluutta koko vyyhtiin tuo myös se, että Ukraina ei ole missään vaiheessa julistanut sotaa tai muuten katkaissut diplomaattisuhteita Venäjään. 

Ukraina on yli 45-miljoonainen kansakunta. Solonin ihmettelee, miten niin valtava maa ei saa kasattua puolen miljoonan miehen taistelukykyistä armeijaa. Vertailuna Solonin käyttää Suomea, joka sai koottua Stalinia vastaan 200 000 miehen joukot. Suomen väkiluku oli 30-luvulla 3,6 miljoonaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme