Mainos
Mainos

Venäläisillä Nato-seminaari Helsingissä

Venäläisten järjestämä Nato-seminaari tuo tänään Helsinkiin varsin arvovaltaisen vierasjoukon. Nezavisimaja Gazeta -lehden järjestämässä paneelikeskustelussa alustavat mm. kenraalieversti Valeri Manilov Venäjän asevoimien pääesikunnasta, Venäjän tiedeakatemian Eurooppa-Venäjä -instituutin apulaisjohtaja Sergei Garaganov ja Nezavisimaja Gazetan päätoimittaja Vitali Tretjakov.

Keskustelun aiheina on mm. Miksi Venäjä vastustaa Natoa ja Mitä voidaan odottaa Venäjän ja Yhdysvaltojen presidenttien tapaamisesta Helsingissä. Suomalaisina alustajina ovat mm. ministeri Max Jakobson ja kansanedustaja Jaakko Laakso (vas.).

Seminaari pidetään Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksen tiloissa runsas viikko ennen Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien Helsingin-huippukokousta. Tiedekeskuksen mukaan seminaarista päätettiin viime syksyllä ennen kuin huippukokouksen tulosta Helsinkiin oli tietoakaan. Ajankohta on siten pelkkä sattuma.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme