Mainos
Mainos

Venäläisjärjestö: Ukrainaan lähetetty kahden kuukauden aikana 15 000 sotilasta

Ukrainaan on lähetetty kahden kuukauden aikana 15 000 sotilasta, ja maassa on parhaillaan yli 7 000 venäläissotilasta, kertoo Venäläinen Sotilaiden äidit -järjestö.

Ainakin 200 sotilasta on järjestön mukaan kuollut.

Järjestön mukaan lähellä Ukrainan rajaa sijaitsevan Rostovin kaupungin sairaala on täpötäynnä Ukrainan sodassa haavoittuneita.

Sotilaiden äidit kerää tietonsa sotilaiden omaisilta. Sotilasliitto Nato on arvioinut, että Ukrainassa on yli tuhat venäläissotilasta.

Sotilaiden Äidit -järjestön Pietarin jaosto joutui viime viikolla ulkomaisten agenttien listalle Venäjällä. 

Järjestön tavoitteisiin kuuluu muun muassa venäläissotilaiden oikeudenmukaisen kohtelun takaaminen. Listalle lisättiin samalla Sananvapauden kehittämisen instituutti.

Sotilaiden Äidit on kertonut, että järjestö on yritetty leimata jo aiemmin ulkomaiden agentiksi. Järjestöä syytetään muun muassa psykologisesta sodankäynnistä Venäjän armeijan rekrytointivirastoa vastaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot